Questa nuova versione commemora il 50 ° anniversario di quel orologi replica premio – presentato il 5 ottobre 1970 – e il ragazzo fa questo orologio replica sa come festeggiare.

replica watches replica orologi italia

El nuevo TAG Heuer Monaco Replica Purple Dial combina su herencia replica relojesinconfundible con acabados frescos y distintivos.

Liedjes over cannabis.CBD

De 5 meest welbekende nummers over cannabis

Er zijn veel zangers en popgroepen die zich geïnspireerd voelen om over cannabis prachtige songteksten te schrijven. Louis Armstrong, de bekende jazz-zanger, begon, naar eigen zeggen, al in de jaren twintig met het roken van marihuana, en heeft daar nooit geheimzinnig over gedaan. Hij was ook één van de eerste artiesten die er ooit voor gearresteerd is. Hij was duidelijk niet de laatste die erover sprak of zong.

1. Doe Maar – Nederwiet

Dit lied gaat over een plant! Zo begint het lied Nederwiet uit 1980 van de Nederlandse band Doe Maar. Het lied is geschreven door Joost Belinfante die ook de tekst heeft ingesproken/ingezongen. Het lied Nederwiet is in feite een instructie voor het zelf verbouwen van cannabis sativa Hollandia op een zeer creatieve manier gebracht. Doe Maar en Joost Belinfante zouden het nummer bij een concert in de Melkweg in Amsterdam samen opvoeren, maar het nummer veroverde ook een plek op het album Skunk. Na het volgen van de kweekinstructies van Joost Belinfante kun je, na een poosje wachten, je eigen Nederwiet oogsten. Maar pas op… van de blaadjes, daar krijg je hoofdpijn van, maar van de zaadjes, word je high, als een Vlaamse papegaai! Tenminste, dat wordt beloofd in de tekst van dit nummer.

2. Van Kooten en de Bie – Zo Stoont Als Een Garnaal

Doe Maar en Joost Belinfante waren niet de eerste Nederlandse musici die zich waagden aan een lied over cannabis. Ook Van Kooten en de Bie, het illustere Haagse Duo, besloten een lied te maken over de geneugten van cannabis roken. Dit keer niet ‘zo high als een Vlaamse papegaai’ maar ‘Zo stoned (stoont) als een garnaal’. Ze deden dit onder de naam ‘Het Simplisties Verbond’, nee, niet met sch! Van Kooten en de Bie hebben met de door hen uitgevonden uitdrukking ‘zo stoont (of stoned) als een garnaal’ zelfs een plek in De Dikke van Dale veroverd. Het liedje was in de eerste instantie bedoeld als een soort persiflage op een carnavalshit. Het nummer bleek echter erg goed aan te slaan, net als de leus.

3.DAC – Doorhalen

DAC, oftewel De Amersfoortse Coöperatie, bestond uit een, soms wisselende, groep rappers, waarvan sommigen nu naam voor zichzelf gemaakt hebben. Wudstick was één van de leden, maar hij ging zijn eigen route en heeft zelfs aan The Voice of Holland meegedaan. Ook Diggy Dex heeft inmiddels zijn solo-sporen verdiend. Maar toen de groep nog bij elkaar was, maakten ze het album Professioneel Chillen, en daar stond de track ‘Doorhalen’ op. De term ‘stoned als een aap’, is niet zo beroemd geworden als ‘stoont als een garnaal’, maar rijmde wel goed in het nummer, en ze rookten naar eigen zeggen, kilo’s hasj, zoals Fidel Castro sigaren, je moet er maar opkomen.

4. Kid Rock – All Summer Long

Niet alleen Nederlandse nummers verhalen over de gezellige kanten van cannabis. In het nummer van Kid Rock (Kid? zo jeugdig zien ze er niet meer uit) ‘All Summer Long’, verhaalt de tekst over een zomer in Michigan in 1989, waarin de zanger in zijn tienerjaren een romantisch intermezzo heeft met een jongedame. En ‘trying different things’ and ‘smoking funny things’, verhoogde de feestvreugde van het moment. In The Voice of Holland van 2012 kwam het nummer ook nog voorbij, gezonden door Johannes Rijpma, een vrolijke Fries die het verrassend ver schopte in deze competitie.

5. Peter Tosh – Legalize it

Peter Tosh, een voormalig lid van The Wailers, bracht Legalize it in 1975 uit in Jamaica, waar pogingen werden ondernomen om het liedje te onderdrukken. Dit mislukte, en Peter Tosh werd een internationale ster. Het nummer promoot het legaliseren van softdrugs en vermeldt dat heel veel, hooggeplaatste mensen, het gebruiken. Tevens wordt in de tekst gerept over de medicinale werking van cannabis bij griep, astma en tuberculose. Iets waar later meerdere onderzoeken aan gewijd zijn.